Anna Kontula

Anna Kontula on sosiologi, kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja kolmen lapsen äiti.

Ihmisellä pitää olla juuret. Sellainen kotiseutu ja yhteisö, jossa asiat ovat hyvin ja jonne maailmalta sitten kaivataan. Ilman juuria ihminen on juureton, ei mistään kotoisin.

Juurettomat

36 kommenttia Lisää kommentti

Aamuinen työmatkani kulkee 24/7 -kuntosalin ohitse. Jo ennen seitsemää sen valaistu ikkuna on täynnä juoksumatoilla hölkkääviä naisia. Useimmat näyttävät ahdistuneilta.

Toisinaan minuun silloin iskee halu rynnätä sisään, vetää töpselit seinästä ja huutaa: ”ei enää mitään hätää, teidät on pelastettu!” Ehkä vielä joskus teen sen.

Josko relattaisiin vähän

52 kommenttia Lisää kommentti

Tammikuun puolivälissä pääministeri Katainen valitteli suomalaisten kielteistä asennetta. Hänen mielestään meillä ollaan turhan kerkeitä ampumaan uusia ideoita alas.

Kunhan ei politiikkaa

28 kommenttia Lisää kommentti

Kansalaisten kritiikki eliitin etuoikeuksia kohtaan on ehkä voimatonta, mutta sitäkin ymmärrettävämpää. Liian usein täällä vauraus jaetaan pelisäännöillä, jolla on hyvin vähän tekemistä ihmisten oman ahkeruuden saati tarpeiden kanssa.

Hajota ja hallitse

43 kommenttia Lisää kommentti

Korvaushoitoa saa Suomessa noin kaksi ja puoli tuhatta opiaattiriippuvaista. Määrä on kasvanut tasaisesti koko 2000-luvun. Se on yleensä ottaen hyvä asia, sillä korvaushoito on monelle päihderiippuvaiselle onnenpotku.

Kuntoutuksen sijasta saattohoitoon?

43 kommenttia Lisää kommentti

Kuvitellaanpa, että 26-vuotias raksaduunari-ystäväni päättäisi jättäytyä vuodeksi ansiosidonnaisen työttömyysturvan varaan miettimään, mitä elämältään haluaa. Hänestä tulisi oitis ”sosiaalipummi” ja ”syrjäytynyt nuori”.

Paremman väen palvelut

63 kommenttia Lisää kommentti

Työvoiman tarjonta. Se on politiikan uusi voimasana. Kesän jälkeen vaatimus "työurien pidentämisestä" on vähän kuin huomaamatta saanut väistyä "työvoiman tarjonnan lisäämisen" tieltä.

Talous nousuun massatyöttömyydellä?

75 kommenttia Lisää kommentti

Kaksi on aihetta onneen – aurinko ja rakkaus.

Kyselyissä suomalaiset nimittäin raportoivat tärkeimmiksi ilon lähteikseen auringonpaisteen ja läheiset ihmissuhteet. On oikeastaan aika lohdullista, että onnen avaimet ovat niinkin arkisia. Vaikka kaikkea ei elämässä voi saada, tärkein on silti jokaisen tavoitettavissa.

Ihmisen ikävä toisen luo

19 kommenttia Lisää kommentti

Asunnottomuus on kasvussa. Suurissa kaupungeissa pienten kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen kysyntä on niin kovaa, että markkinat muistuttavat enemmän villiä länttä kuin järjestäytynyttä yhteiskuntaa.

Ongelma ei ratkea pelkällä uudisrakentamisella. Vaikka koteja kohoaa kaiken aikaa, kasvaa kysyntä vielä nopeammin.

Asuntopula ja tyhjät asunnot

164 kommenttia Lisää kommentti

Ehdotan, että peruskoulu luopuu luokkatasoista, tai ainakin lisää merkittävästi eri-ikäisten lasten yhteisopetusta.

Uudistus lisäisi koulurauhaa ja opiskelun mielekkyyttä.

Läpi tunnetun historian ovat lapset kasvaneet sisarusten ja muiden eri-ikäisten lasten ryhmissä. Tämä on taannut pehmeän laskun aikuisuuteen.

Hävitetään luokat

66 kommenttia Lisää kommentti

Sivut