Johannes Koroma

Kirjoittaja on työtä tekevä eläkeläinen. [email protected]

Ruotsi päätti kauan sitten luopua ydinvoimasta. Sen jälkeen ydinvoimaa on lisätty Ruotsissa ja ydinsähköä on ostettu Suomesta.

Ruotsi päätti myös siirtyä öljyttömään yhteiskuntaan, mutta samanlaisilla autoilla siellä yhä ajellaan.

Suomen oma energiakäännös

3 kommenttia Lisää kommentti

Suunnistaminen on vaikeaa, jos ei ole kartalla. Reitinvalinnalta puuttuu kiintopiste.

Suomi putosi kartalta

21 kommenttia Lisää kommentti

On yksi ylivoimainen keino täydelliseen väärässä olemiseen. Jos esittää työajan pidentämistä tai loma-ajan lyhentämistä, voi kokea väärässä olemisen maksimin. Vain ehdotus palkkojen alentamisesta ylittää sen. Taistelemalla saavutettuja etuja ei saa pilkata.

Väärässä olemisen taito

29 kommenttia Lisää kommentti

Ei tarvita jälkiviisautta sen ymmärtämiseen, että julkisten menojen kasvua olisi pitänyt jarruttaa jo Matti Vanhasen hallituksesta alkaen.Sen sijaan vuoden 2007 hallitusneuvotteluissa tapahtui ihme ja vesi muuttui viiniksi, kun finanssikriisin synnyttämä kestävyysvaje muuttui jakovaraksi. Säästöjen sijaan voitiin lisätä menoja.

Itsepetoksen loppu

26 kommenttia Lisää kommentti

Poliittisen valmistelun ja mahdollisimman objektiivisen virkamiesvalmistelun roolit on pahasti sotkettu.

Tämä Raimo Sailaksen huolestunut havainto sai vahvistuksen, kun sote-uudistusta valmistellut virkamiestyöryhmä tunnusti, että se olisi päätynyt toisenlaiseen ehdotukseen ilman tiukkaa poliittista ohjausta.

Väärät profeetat

8 kommenttia Lisää kommentti

Suomi ottaa syömävelkaa 7 miljardia euroa vuodessa, eikä loppua näy. Ilman uutta velkaa kansantalous olisi vuodesta 2008 lähtien ollut joka vuosi miinusmerkkinen, siis lamassa. Pian puolen vuosikymmenen ajan velkaa on otettu kolmisen prosenttia bruttokansantuotteesta, jota se on kasvattanut suunnilleen saman verran.

Kansantalous kasvaa velaksi

126 kommenttia Lisää kommentti

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto ja kollegansa Ann Selin ja Antti Rinne tietävät, miten vuokra-asunnoilla tehdään rahaa. Heidän johtamansa VVO-konserni omistaa yli 40 000 vuokra-asuntoa, joista saatiin erinomaiseksi kehuttu liikevoitto 120 miljoonaa euroa, runsaat 35 prosenttia liikevaihdosta.

Yleishyödyllisiä jättivoittoja

49 kommenttia Lisää kommentti

Kun Suomessa vienti sakkaa, vakava taantuma tai lama seuraa sitä. Näin kävi 1930-luvulla, 70-luvulla ja 90-luvulla. Sama on toistunut nytkin.

Varma merkki lamasta

58 kommenttia Lisää kommentti

Työterveyshuollon väitetään eriarvoistavan kansalaisia. Erityisen epäoikeudenmukaista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkijoiden mielestä on työterveyshuollon nimissä annettu sairaanhoito. Sehän merkitsee työtä tekeville terveyskeskusjonojen ohituskaistaa.

Väärin ymmärretty tasa-arvo

15 kommenttia Lisää kommentti

Husin klinikalla kersantti Ärjylä järjestää potilaat jonoon. Kaikilla on ajanvaraus, hoitotoimet ovat siis tiedossa, mutta silti kaikki kutsutaan aamuvarhaisella hakemaan jonotusnumeronsa.

Onko potilaskin asiakas?

165 kommenttia Lisää kommentti

Sivut