Rahan Perässä

A-P.Pietilä on Etelä-Suomen Median julkaisujohtaja ja pääkaupunkiseudun suurten kaupunkilehtien vastaava päätoimittaja sekä pitkäaikainen taloustoimittaja. Hän on seurannut rahoitusmarkkinoita kolmekymmentä vuotta, kirjoittanut pari tuhatta lehtijuttua ja kymmenkunta kirjaa. Hän sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon 2009. Rahan perässä -blogissa seurataan rahavirtoja, talouden liikkeitä ja ennen kaikkea kenen taskuissa rahat ovat.

Jättiläisetkin kuolevat. Dinosaurukset hävisivät, kun ilmasto muuttui. Nokian menestystarina puhelinyhtiönä loppui, kun johdon linjapäätökset ja väärät henkilöratkaisut osoittautuivat katastrofiksi. Ex-pääjohtaja Jorma Ollilan jääräpäinen usko insinöörityöhön koitui Nokian kohtaloksi. Apple ja Samsung keskittyivät asiakkaan haluihin ja tarpeisiin.

Nokian mokat Ollilan piikissä

34 kommenttia Lisää kommentti

Suomi ei pääse kuin koira veräjästä talouden taantumasta, jos se ei hoida tikittävää eläkepommia, valtion ja kuntien jatkuvaa velkaantumista ja teollisen pohjan rapautumista. Lisäbudjetin rahat tiestöön, lentokenttiin ja korjausrakentamiseen ovat vain ensiapua, joka ei millään tavalla korjaa taloutemme rakenteellisia ongelmia. Suomi syö koko ajan enemmän kuin tienaa.

Halpatyö on jo täällä

149 kommenttia Lisää kommentti

Nyt on päivänselvää, että markkinat runnaavat talouden, elleivät poliitikot pysty tekemään tervehdyttämispäätöksiä. Demarien puheenjohtajan, valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen tehtäväksi jäi tämän tilanteen toteaminen. Demarien on pakko taipua työurien pidentämiseen eläkeiän asteittaisella korottamisella, opiskeluaikojen tuntuvalla lyhentämisellä ja kotihoidontuen supistuksilla.

Markkinat runnaavat säästöt

13 kommenttia Lisää kommentti

Poliittinen ja taloudellinen korruptio voi paksusti Suomessa. Puhtaan pulmusen pusero on riisuttu Suomi-neidolta ja rahamiesten ja poliitikkojen raiskaama ruumis on paljaana.

Roisto pelkää vain julkisuutta

71 kommenttia Lisää kommentti

Talouden ja erityisesti teollisuuden raju muutos eivät katoa kansanäänestyksillä eikä rakennemuutostuella, vaan talouskasvua edistävällä teollisuuspolitiikalla.

Uudet vaalit eivät auta vasemmistoa

43 kommenttia Lisää kommentti

Mitä korkeammaksi elinikä on noussut, sitä pitempään naiset elävät. Samaan aikaan pientä eläkettä saavien naisten osuus kasvaa vauhdilla. Kolmannes yksinelävistä naisista on jo tällä hetkellä köyhiä. Kun vielä huomioidaan eläkkeiden ostovoiman aleneminen eläkeleikkurien ja inflaation seurauksena, tulevaisuuden Suomea kansoittavat yli 75-vuotiaat köyhät naiset.

Missä riehuvat vihaiset mummot?

32 kommenttia Lisää kommentti

Turkulaiset ja kaikki suomalaiset metallimiehet ovat syystä suutuksissaan, kun loistoristeilijän tilaus lipui ranskalaiselle telakalle. Samaan aikaan Suomi luotottaa Kreikkaa miljardeilla euroilla. Perussuomalaiset syyttävät elinkeinoministeri Jan Vapaavuorta (Kok.) suomalaisen telakkateollisuuden alasajosta. Vuorineuvos Martin ”Iso-Masa” Saarikangas (Kok.) on samaa mieltä.

Tuemmeko Turkua vai Kreikkaa?

145 kommenttia Lisää kommentti

Finanssivero eli osake- ja johdannaiskaupoista perittävä uusi vero nostaisi jokaisen työntekijän maksamaa eläkemaksua, heikentäisi eläkkeitä tai johtaisi eläkeiän korottamiseen. Työeläkeyhtiöt vastaavat suomalaisten työeläkkeiden maksamisesta pyörittämällä kaiken aikaa miljardiluokan osake- ja johdannaiskauppaa. Eläkkeisiin ei saada rahoja ilman aktiivista ja jatkuvaa sijoitustoimintaa.

Finanssivero leikkaisi eläkkeitä

113 kommenttia Lisää kommentti

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sdp.) on kehittänyt sairaiden mummojen ja vaarien laitoshoidosta poliittisen rahapelin. Hän vaatii vanhushoitoon joka viikko eri asioita sen mukaan, millä hän pääsee parhaiten julkisuuteen ja voi nuoleskella äänestäjiä.

Raakaa rahapeliä vanhusten hoidolla

228 kommenttia Lisää kommentti

Venäjän yleisesikunnan päällikön armeijakenraali Nikolai Makarovin puheen kärki kohdistui yhteen asiaan: eurooppalaisen yhteistyön torjumiseen.

Makarovin puheet on ymmärretty täysin väärin

38 kommenttia Lisää kommentti

Sivut