Kuva: Tältä näyttää Viking Linen uusi jättilaiva – ja siitä paljastui ominaisuus, joka on maailman huipputasoa

Tältä tuleva Viking Linen alus näyttää suunnittelijan havainnekuvassa.

Viking Line

Viking Linen uuden matkustaja-aluksen tuotantovaihe Xiamen Shipbuilding Industryn telakalla Kiinassa on käynnistynyt. Alus on valmistuessaan maailman ilmastoviisaimpia matkustajalaivoja.

Rakennusvaihetta on edeltänyt laaja suunnittelu- ja kehitystyö, jonka tavoitteena on ollut luoda ainutlaatuinen uuden sukupolven laiva. Yhteistyöprojektissa on mukana useita suomalaisia ja eurooppalaisia toimittajia. Alus aloittaa liikennöinnin vuoden 2021 alussa reitillä Turku–Maarianhamina–Tukholma.

Ruotsalainen arkkitehtitoimisto Koncept Stockholm vastaa Viking Linen uuden aluksen sisustussuunnittelusta.

Projektissa on myös otettu huomioon kansainväliset matkustajat, joille reitin tarjoamat saaristomaisemat saattavat olla ennen näkemätöntä eksotiikkaa.

Uusi alus on isompi kuin ympäristöasioiden edelläkävijä M/S Viking Grace, joka on maailman ensimmäinen suuren kokoluokan LNG-käyttöinen matkustajalaiva.

Uuden aluksen lasketaan silti kuluttavan noin 10 prosenttia vähemmän polttoainetta. Energiankulutuksen optimointi ja ympäristömyötäiset ratkaisut ovat olleet keskeisellä sijalla projektin ajan, ja uuden aluksen energiatehokkuus tulee olemaan maailman huippua.

Lisää aiheesta

Missi-Michaela muistelee Jaajo Linnonmaan villiä 40 v. synttäriristeilyä – jatkoilta levisi video, jota on katsottu jo yli 70 000 kertaa1.6.2018 04.10
T24: Pöpöjä laivalla? Lue tästä, mikä on epähygienian pesäpaikka ja murheenkryyni myös Tallinnan-laivoilla21.6.2016 07.02
Voiko Tallinnan-risteily tästä vielä lyhentyä? – Viking Line tarjoaa todellista pikareissua17.6.2018 04.00

Kommentit (1)

Kommentit

Piti sitten rakentaa tämäkin

Piti sitten rakentaa tämäkin laiva Kiinassa. :(

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Uusimmat

Luetuimmat