Puheenaihe

19-vuotias Markus takoo nyt rahaa omalla yrityksellään – jo yli 15 miljoonaa asiakasta ympäri maailmaa

Markus Villig.

Virolainen kyydinvälityspalvelu Taxify käynnisti toimintansa Helsingissä viime viikolla

– On hienoa palata Helsinkiin. Taxify on kasvanut voimakkaasti viimeisen viiden vuoden aikana ja palveluamme käyttää jo yli 15 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti, sanoo Taxifyn perustaja ja toimitusjohtaja Markus Villig.

Taxify on perustettu Virossa vuonna 2013, kun tuolloin 19-vuotias Villig lainasi vanhemmiltaan yliopistomaksuihin tarkoitetut rahat rakentaakseen ensimmäisen version sovelluksesta ja hankki henkilökohtaisesti ensimmäiset kuljettajat alustalle.

Taxify on yksi nopeimmin kasvavista kyydinvälitysalustoista maailmassa.

– Sovelluksemme tarjoaa ansaintamahdollisuuksia kuljettajille sekä houkuttelevan hintaisia kyytejä matkustajille kaupungissa liikkumiseen. Mutta tämä kaikki on vasta alkua – ihmiset luopuvat yhä enenevissä määrin auton omistamisesta ja siirtyvät käyttämään uudenlaisia liikkumisen palveluja. Suomen uusi liikennepalvelulaki tarjoaa hienon mahdollisuuden uusille yrityksille toimia Suomen markkinoilla ja antaa suuntaviivat tulevaisuuden liikennemuodoille, jatkaa Villig.

Taxifyn kautta tilatun kyydin aloitusmaksu on 3 euroa ja kilometrikohtainen hinta 1,10 euroa per km sekä 0,30 euroa per minuutti. Kyydin minimimaksu on 6 euroa.

Pääkaupunkiseudulla toimii ennestään myös kyydinvälityspalvelu Uber. Se toimi ensin vuosina 2014–17 ja aloitti toimintansa uudestaan kesällä 2018, kun taksipalvelut vapautettiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Merkitseekö kuskin suomalaisuus vai raha enemmän taksia valitessa? – Näin suomalaiset vastasivat27.7.2018 04.30
Taksiuudistus johti omituiseen hintakupruun – Kirjoittaja HS:n mielipidepalstalla: lyhyt taksimatka maksoi enemmän kuin pitkä 6.8.2018 21.40
Taksiyhtiö laittoi hinnat uusiksi Suomessa – jopa 57 % muutos lähtömaksuun18.10.2018 04.55

Kommentit (1)

Kommentit

Kertoo mahtavasti nykyajan

Kertoo mahtavasti nykyajan mahdollisuuksista, kun pienellä alkupääomalla on mahdollista rakentaa 15 miljoonan käyttäjän palvelu 5 vuodessa. Inspiroivaa touhua.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat