Urheilu

F1-pomo paljastaa: "Vaihdelaatikko-ongelmien" taustalla oli takavuosina tahallisia tekoja – "Kuljettajat pistivät sisään minkä vaihteen tahansa"

Franz Tost

MTV palvelun uutisvideo

Toro Rosson tallipäällikkö Franz Tost on esittänyt kovan väitteen takavuosien F1-tähdistä. Hänen mukaansa osa kuljettajista oli yksinkertaisesti niin huonokuntoisia, että he keskeyttivät kisoja jopa tahallaan.

Mercedeksen Lewis Hamilton aiheutti taannoin pienimuotoisen kohun toteamalla, että nykyiset F1-autot ovat fyysisessä mielessä aivan liian helppoja ajettavia.

Sitä ne saattavat olla, mutta Tost korostaa, että nykyiset kuljettajat ovat silti paljon kovakuntoisempia kuin vaikkapa 1980-luvulla, jolloin esimerkiksi Nelson Piquet ja Nigel Mansell pyörtyivät kisan jälkeen uupumuksesta.

– Tätä aikaa ei voi tietenkään verrata, sanotaanko 20 tai 30 vuoden takaiseen. Silloin F1:ssä oli kuitenkin kuljettajia, jotka eivät olleet koskaan nähneet kuntosalia sisältäpäin, Tost toteaa Motorsportille.

Tost muistelee, että silloin myös tupakka tuprusi eri malliin kuin nykyisin.

– He tupakoivat ennen kisaa ja eivät olleet riittävässä kunnossa ajamaan kilpailua maaliin. Muistan, että silloin puhuttiin vaihdelaatikko-ongelmista, kun autoa ei saatu tuotua maaliin. He pistivät sisään minkä vaihteen tahansa, että auto pysähtyy. Tämä on todellisuus, Tost väittää.

Tost suorastaan ylistää F1-kuljettajien nykyistä tasoa.

– Meillä on hyviä, todella hyviä kuljettajia nykyisin F1:ssä. Heidän ajamisen tasonsa on erittäin korkealla. Minusta kenties korkeammalla kuin koskaan ja näin meidän tulee jatkaa.

 

HAKUTULOKSET

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

70 ja 80-luvulla kuljettajien

70 ja 80-luvulla kuljettajien vaihdekädessä ei usein ollut nahkaa kisan lopussa. Autojen ohjaamon ergonomia, ajettavuus ja renkaat ovat kehittyneet myös siten, että kuljettajaan kohdistuva rääkki on nykyään paljon vähäisempää. Yksi merkittävä muutos on ollut ajoasujen kehittyminen, silloin ajettiin kyllästetyssä nahkassa. Ja sitä tupakkaa poltettiin, koska se oli rahoittajien ja tallien "määräys" ja sponsoritilaisuuksissa oli pakko ryypätä. Jos nykypäivän kuljettajat laitettaisiin 70-luvun olosuhteisiin, he menisivät lakkoon.

Tottakai F1 on muuttunut

Tottakai F1 on muuttunut vuosien varrella ja autot on kehittyneet aivan valtavasti. Nykyään kuskit ovat oikeita huippukuntoisia urheilijoita.

Lainaa netistä: https://lainoittaja.fi/

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Uusimmat

Luetuimmat