Puheenaihe

Kova brexit iskisi suomalaisiin heti marraskuun alusta – muutoksia matkustamiseen ja verkkokauppaan

Kuvituskuva.

Beni Köhler

Ison-Britannian on määrä erota Euroopan unionista 31.10. Suomen ja EU:n tavoitteena on edelleen saada voimaan aiemmin neuvoteltu erosopimus, tiedottaa Valtioneuvosto. Sopimuksettomassa erossa EU:n perussopimusten ja EU-lainsäädännön soveltaminen Britanniaan lakkaisi välittömästi. Valtioneuvoston mukaan sillä olisi merkittäviä vaikutuksia suomalaisten arkeen.

1.11. alkaen esimerkiksi nykyiset lentoyhteydet Britannian kautta EU:n ulkopuolisiin maihin saattaisivat vähentyä. Ero vaikuttaisi myös siihen, minkä arvoisesti ja mitä matkustaja voi tuoda Britanniasta EU-alueelle. Esimerkiksi lääkkeiden, elintarvikkeiden ja kasvien tuontiin tulisi rajoituksia. Matkatavaroille voitaisiin tehdä tullitarkastus.

Verkko-ostoksina Britanniasta Suomeen toimitettavat tilaukset tullattaisiin ja verotettaisiin kuten muutkin verkkokauppaostokset EU:n ulkopuolelta. Samalla lailla kuin esimerkiksi tilaukset Kiinasta tai Yhdysvalloista. Jos arvo ylittää 22 euroa, siihen lisätään vero. Lisäksi ostos pitäisi tullata.

Myös lääkkeiden tai ravintolisien tuontiin tulisi kieltoja tai rajoituksia.

EU:n lemmikkieläinpassi ei olisi enää voimassa Britanniassa, eikä sitä voitaisi käyttää tuotaessa lemmikkieläimiä Britanniasta EU:n jäsenvaltioihin.

Lisätietoa brexitistä löytyy ministeriöiden yhdessä kokoamalta verkkosivulta täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Periaatteessa vaan hyviä

Periaatteessa vaan hyviä asioita tapahtuisi jo ihan ilmastonmuutos asian takia.Mitä vähemmän matkustamista ja suuret verot tavaralle on erittäin myönteinen kehitys.

Pelkkää plussaa.

Pelkkää plussaa.

Ei paljon haittaa.

Ei paljon haittaa.

Ei todellakaan, eikä osa

Ei todellakaan, eikä osa väitteistä pidä lainkaan paikkaansa. Jo vuosia on ollut tiedossa, ettei vaikutuksia matkailuun ole käytännössä lainkaan. Matkatavarat voidaan toki tullata j tarkastaa. Paino sanalla voidaan. Jos ei jostain syystä vaikuta kovin epäilyttävältä henkilöltä, sujuu matka ihan kuten ennenkin.

Kokeilkoot nyt ihan rauhassa.

Kokeilkoot nyt ihan rauhassa. Ihmiskoe nimeltä yhdistynyt kuningaskunta. Kohta entinen finanssimaailman keskus. Kohta entinen lääketeollisuuden keskittymä. Autoteollisuutta ajetaan alas ja siirretään muihin maihin. Hiukan kalliiksi heillä tulee kohta maanviljelys tuotteiden vienti markkina-alueelleen. Eikä heillä ole kohta itäeurooppalaisia tekemässä paskahommia, enkut joutuvat oikeisiin töihin. Tästä tulee mielenkiintoista.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat