Puheenaihe

Yle: Yrittäjä löysi kuvansa seksisivustolta – muidenkin tuttujen kuvia oli julkaistu: ”Kyllä minulla itku tuli”

Kunnan vanhoihin esityslistoihin ja pöytäkirjoihin ei toistaiseksi pääse vanhan järjestelmän KTWebin kautta.

Venla Tirkkonen

Oululainen yrittäjä ja kunnallispoliitikko Teija Ruokamo sai muutama viikko sitten kuulla, että hänen parin vuoden takainen Instagram–kuvansa oli löytynyt seuranhakupalvelusta. Sivustolla Ruokamo ei ollut koskaan käynyt, kirjoittaa Yle.

Viikkoa myöhemmin Ruokamon Facebook–profiilikuva löytyi seksipalveluita myyvältä Kypsää seuraa –sivustolta.

– Siellä oli profiileja, joissa oli alastonkuvia ja tosi pornografisia kuvia. Sitten oli profiileja, joissa oli kasvokuvia ja siellähän se minun naama oli, kertoo Ruokamo Ylelle.

Samalla Ruokamo löysi useiden tuntemiensa naisten kuvia. Heistä yksi on Petra Silvennoinen, jonka lomakuva Eiffel–tornin edestä oli päätynyt seksipalvelusivustolle.

– Kyllä minulla itku tuli, kertoo Silvennoinen Ylelle.

Sekä Ruokamo että Silvennoinen lähettivät palveluntarjoajille kipakan viestin, jossa vaativat kuviensa poistamista. Sivustot ovat sittemmin kertoneet poistaneensa kuvat, mutta eivät ole antaneet mitään selitystä niiden käytölle.

Nyt identiteettivarkaudet ovat poliisin käsiteltävinä. Varkaudet ovat olleet Teija Ruokamolle ja Petra Silvennoiselle hyvin kiusallisia myös heidän yrittäjätaustansa vuoksi. Henkilökohtaisen maineen lisäksi yrityksen maine on vaarassa tahriintua.

Identiteettivarkauksien määrä on kasvussa. Niistä tuomitaan kuitenkin korkeintaan sakkoja, minkä vuoksi ne eivät ole poliisin prioriteettilistan kärjessä, kirjoittaa Yle.

Ylen artikkeli on kokonaisuudessaan täällä.  

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Teijan omat kuvatkin on kuin

Teijan omat kuvatkin on kuin suoraan 18v likan sivuilta(instagram)

Tuttuuni kohdannut

Tuttuuni kohdannut identiteettvarkaus jätettiin tutkimatta, perusteluna oli se että asiasta tulee mitättömän pieni tuomio!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Uusimmat

Luetuimmat